Saturday, February 6, 2010

PROFLAVANOL

Proflavanol™

KESIHATAN ASAS

Membekalkan kekuatan formula antioksidan berdasarkan kombinasi kualiti tinggi biji anggur bioflavonoids dan pemilikan vitamin Poly C™ dan perlindungan tambahan terhadap kerosakan radikal bebas.
  • Boleh membantu mengekalkan kekutan kapilari dan fungsi vascular serta mengurangkan pramatang usia.
  • Menggalakan kesihatan visi, membaiki visi malam dan fotophobia.
  • Meningkatkan sistem kesihatan imun, mengelakkan pertumbuhan sel-sel kanser seperti buah dada, perut, paru-paru dan lain-lain.
  • Menyokong kesihatan sendi-sendi dan kardiovaskular serta mengurangkan jmlah kolestrol LDL.
Radikal bebas dan spesies oksigen reaktif merupakan musuh sebenar kesihatan manusia. Tiap-tiap hari molekul reaktif ini – sama ada dari pencemaran persekitaran, asap rokok, diet berlemak atau dari metabolisma biasa – akan menyerang sel kita. Satu daripada cara terbaik untuk mengatasi serangan ini adalah dengan mempertahankan diri kita dengan antioksidan yang dapat meneutralkan radikal bebas ini.
 
Proanthocyanidins (sejenis bioflavonoids) yang berbentuk ekstrak biji anggur merupakan antara pebangkai radikal bebas yang kuat yang dijumpai. Proanthocyanidins boleh didapati dalam banyak jenis makanan tetapi selalunya jumlahnya terlalu sedikit. Proanthocyanidins telah dipelajari secara menyeluruh di Eropah dan di Amerika Syarikat. Diamati dan didokumentasikan secara saintifik manfaat meliputi:

  •  Membantu melindungi LDL daripada tekanan oksidatif.
  •  Membantu mengekalkan kekuatan dan pembuluh kapilari darah.
  •  Menyokong kekebalan tubuh.
MENGAPA PILIH PROVFLAVANOL™
 
Dengan formula unik USANA, Proflavanol™ menggabungkan ekstrak biji anggur yang tinggi dengan digabungkan bersama vitamin Poly C™ untuk memelihara kesihatan tubuh anda. Penyelidikan yang dilakukan di USANA memastikan bahawa, apabila digunakan bersama-sama, bahan-bahan ini memberikan perlindungan yang lebih baik secara signifikan terhadap pengubahsuaian oksidaan low density lipoproteins (LDL).

Setiap PROFLAVANOL™ mengandungi 30mg ekstrak biji anggur yang menawarkan perlindungan antioksidan yang sepatutnya.

CADANGAN PENGAMBILAN

Dua (2) tablet setiap hari. Jauhi daripada kanak-kanak. 

 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment