Friday, February 19, 2010

PELAN GANJARAN YANG MEMBINA PENDAPATAN BERTERUSAN YANG SEBENAR

5 CARA UNTUK MENDAPAT KEUNTUNGAN DALAM USANA

1.UNTUNG RUNCIT
Mendapat keuntungan 30 - 40% melalui perbezaan harga pengedar dan harga runcit

2.BONUS PASANGAN MINGGUAN
Mendapat pendapatan sehingga 20% daripada jualan peribadi dan kumpulan.

3.MATCHING BONUS MINGGUAN
Mendapat sehingga 100% pendapatan daripada penjualan rakan yang ditaja olehkitayang mendapat PLATINUM PACESETTER

4.BONUS KEPIMPINAN GLOBAL MINGGUAN
Gandakan pendapatan dengan 3% bonus daripada jualan global mingguan USANA

5.INSENTIF
Berpeluang untuk mendapat ganjaran melancong yang mewah,hadiah-hadiah dan ganjaran wang tunai melalui program insentif USANA yang pemurah.


PELAN PEMASARAN USANA


Pelan Pamasaran USANA menggalakkan usaha secara berkumpulan dan memastikan distribusi pendapatan yang saksama antara semua pengedar–supaya anda dapat membangunkan pendapatan pulangan yang stabil apabila rangkaian bawahan anda semakin membesar. Segalagalanya bermula selepas anda melengkapkan borang permohonan dan membeli Kit Permulaan. Kemudian, anda akan mengaktifkan Pusat Perniagaan anda demi melayakkan diri untuk mencari komisen. Selaku pengedar USANA, anda boleh menjual produk anda kepada rakan sahabat, ataupun menaja mereka di dalam rangkaian bawahan anda, dengan meletakkan mereka sebagai satu daripada empat “kaki” dalam organisasi anda.

Untuk menyertainya anda hanya perlu menjadi ahli dan seterusnya mengaktifkan 1BC atau 3BC. BC adalah singkatan kepada Business Centre. Dalam bahasa mudah, BC adalah umpama kedai. Untuk mengaktifkan BC, anda perlulah membeli produk-produk USANA sehingga mencapai jumlah poin tertentu.

1. Komisen Barisan Depan

Anda akan memperoleh 5% Jumlah Jualan Peribadi (PSV) dalam bentuk Poin Komisen bernilai dollar AS, daripada hasil jualan semua Pengedar Malaysia dibawah tajaan peribadi anda.Komisen ini hanya untuk pesanan yang bernilai 100 PSV atau lebih tinggi. Sebagai contoh, sekiranya anda telah menaja 10 orang dan setiap mereka menghasilkan 200 PSV pada minggu ini, maka anda akan mendapat 5% x (10x200)=AS$100.

2. Komisen Global (Bonus Pasangan Mingguan)


Anda memperoleh komisen global berdasarkan Jumiah Jualan Berkumpulan (GSV) dari “kaki pengeluaran lebih rendah” dalam rangkaian bawahan anda. GSV merupakan semua poin jumlah jualan daripada SEMUA Pengedar dan Pelanggan Yang Terpilih dalam organisasi anda, tidak kira tahap rujukan, dan tidak kira dari mana mereka berdaftar.

Komisen global akan dibayar dalam tiga cara, atau melalui tiga “Pusat Perniagaan” (BC) seperti berikut, sebagaimana Jadual Pembayaran di atas:

BC Pertama: Bawahan kaki ganjil (1+3) lwn kaki ganda (2+4)
BC Kedua: Bawahan daripada dua kaki ganjil (1 lwn 3)
BC Ketiga: Bawahan daripada dua kaki ganjil (2 lwn 4)

Sekiranya GSV pada kaki pengeluaran lebih rendah tidak sama padan dengan nilai yang tercatat dalam Jadual Pembayaran, USANA akan membayar anda pada tahap yang sudah anda tercapai, dan membawa ke depan GSV yang tidak berbayar itu ke minggu yang akan datang.

GSV setinggi 5,000 poin akan dibawa ke depan dan tidak ada tempoh hadnya, selagi Pusat Perniagaan anda masih aktif.

3. Kemasukan-Semula

Sekiranya anda menerima 5,000 GSV pada kaki pengeluaran lebih rendah dalam satu minggu, anda telah memaksimumkan Pusat Perniagaan anda. Untuk memperoleh komisen lebih US$1,000 dalam satu minggu, anda boleh menambah satu lagi Pusat Perniagaan dengan cara kemasukan-semula dalam satu jawatan terbuka dalam organisasi anda. Dengan cara kemasukan-semula, pusat perniagaan baru anda akan menjadi bawahan kepada mereka yang pada suatu masa dahulu merupakan rangkaian bawahan anda! Begitu juga, seorang rangkaian atas yang menikmati kejayaan mungkin menjadi rangkaian bawahan anda dalam proses kemasukan-semula.


4.Matching Bonus
(Ganjaran yang Tiada Bandingan Untuk Platinum!)


Majukan perniagaan USANA anda dengan lebih pantas apabila anda mencapai status Platinum PaceSetter, dan pada masa yang sama memperoleh pendapatan dengan lebih mudah lagi menerusi Matching Bonus.
  • Untuk menjadi Platinum PaceSetter anda harus menaja 4 orang dalam masa 6 minggu samada 1BC tau 3BC dan 4 orang yang anda taja tersebut membuat pembelian pertama benilai 100 PSV selepas 4 minggu mendaftar.
  • Anda layak menerima Matching Bonus sekiranya 4 rakan yang anda taja menjadi Platinum PaceSetter seperti anda.
  • Terimalah bonus mingguan yang sepadan dengan proporsi Poin Jualan Komisen (CVP) setiap Platinum PaceSetter yang anda taja dalam 32 minngu pertama mulai Jumaat yang pertama. Bayaran akan diberikan apabila status Platinum PaceSetter Pengedar anda disahkan selepas kelayakan selama 6 minggu ini berakhir.
Keunikkan Matching Bonus USANA.


Apa yang anda lihat di dalam gambarajah diatas adalah salah satu stategi untuk anda mengukuhkan rangkaian untuk kaki pertama dan kaki kedua. Cara ini juga secara tidak lansung dapat membantu dowline anda. Sekiranya anda yakin downline anda mampu untuk bergerak sendiri tanpa bantuan anda, so anda dah boleh mula merancang strategi untuk kaki ketiga dan keempat anda.

5.Bonus Kepimpinan Global Mingguan

Setiap minggu, 3% GSV global akan dibahagikan di kalangan semua Pengarah Emas serta mereka yang berkelayakan lebih tinggi lagi. Rezeki yang bakal anda memperolehi adalah berdasarkan pada bilangan Pusat Perniagaan yang berjaya anda “maksimumkan” sepanjang minggu yang lalu.


Pengarah Emas (Gold Director)

Kelayakkan untuk menjadi Pengarah Emas ialah dengan memaksimumkan BC pertama anda selama 4 minggu berturut-turut.

BC pertama : Jumiah Jualan Berkumpulan (GSV) untuk kaki ganjil (1+3) lwn kaki ganda (2+4)
                       5k GSV vs 5k GSV untuk 4 minggu berturut-turut.

Potensi Pendapatan Minima.
Untuk kekal berkelayakan untuk komisen dan menikmati rezeki dari Pusat Perniagaan Pertama, yang perlu anda lakukan cuma menghasilkan 100 PSV pada setiap empat minggu, secara berterusan. Dalam hal ini, anda tidak perlu memenuhi kelayakan Jumlah Jualan Berkumpulan.No comments:

Post a Comment