Saturday, February 6, 2010

ESSENTIAL ( AO Pro )

AO Pro Essentials


Makanan tambahan vitamin dan antioksidan untuk orang dewasa.

ANTIOKSIDAN DAN KESIHATAN ANDA

Antioksidan merupakan sekumpulan bahan yang dihasilkan oleh badan dan juga secara alaminya, terdapat pada kebanyakkan makanan, terutamanya buah-buahan dan sayuran seperti lobak, tomato, bayam, brokoli, kentang dan sayuran hijau adalah antara sumber yang kaya dengan antioksidan.

Antioksidan sama pentingnya dengan vitamin dan mineral. Beta kerotine, vitamin A,C,E, koenzim Q10, asid lipoik dan selenium adalah merupakan salah satu contoh antioksidan. Bahkan vitamin, mineral, koenzim, dan molekul-molekul kecil seperti glutation, koenzim Q10 dan asid lipoik dihasilkan oleh badan kita.

Antioksidan merupakan elemen yang diperlukan oleh badan untuk menghalang dan melindungi sel-sel badan daripada kerosakan oksidatif oleh radikal bebas yang lama kelamaan akan mengakibatkan penyakit seperti katarak, artritis, penyakir Alzheimer's seta penyakit-penyakit yang disebabkan oleh sel-sel dalam badan anda.

Radikal bebas adalah atom atau sekumpulan atom yang mengandungi sekurang-kurangnya satu elektron. Lazimnya ia terhasil daripada pencemaran. Dan adakah anda tahu radikal bebas juga terdapat pada bahan kimia yang ditambah ke dalam makanan seperti bahan pengawet, pewarna tambahan dan sisa racun serangga.

KESIHATAN ASAS
  • Dibentuk untuk melawan kerosakkan untuk radikal bebas.
  • Mengandungi 12 vitamin dan 10 kofaktor.
  • Membekalkan beta Kerotin, pro vitamin A. Perlu untuk sistem pertahanan badan dan mata.
  • Membekalkan Vitamin C setinggi 550%DV dalam bentuk mineral askorbit yang boleh bertahan lama dalam badan.
  • Membekalkan Vitamin E setiggi 440%DV untuk antioksidan yang paling penting untuk badan manusia. Ia adalah antioksidan yang paling penting untuk badan manusia.
  • Membekalkan B Kompleks yang lengkap penting untuk menghasilkan tenaga, metabolisma dan pembesaran.
  • Membekalkan CoQ10 salah satu antioksidan yang paling penting dan penghasilan tenaga. Penting untuk kesihatan jantung.
  • Membekalkan Lutein penting untuk kesihatan mata.
  • Membekalkan Alpha Lipoic Asid penting untuk melawan radikal bebas di dalam dan di luar sel.


No comments:

Post a Comment