Friday, February 19, 2010

KEKAYAAN YANG SEBENAR

Saya Bekerja Kuat & Sangat Berjimat tetapi Cukupkah?

Rakyat Malaysia puratanya masih belum bersedia untuk bersara. Ramai diantara kita telah menganggar kurang jumlah simpanan yang diperlukan untuk terus hidup selesa, apabila meningkat warga emas. Memandangkan kehendak kita semakin bertambah, dan kos hidup pula bagai air membanjiri hari demi hari, kini sudah tiba masanya untuk kita menyedari bahawa bergantung kepada KWSP semata-mata sudah tidak mencukupi untuk terus hidup selesa apabila menjangkau umur tua.

Memandangkan selama ini rakyat Malaysia memang bertabiat suka berjimat, lantas penyelesaiannya bukan untuk kita berjimat lebih, tetapi mencari pendapatan yang berkali-ganda.

Proses Globalisasi Merendahkan Jaminan Perjawatan

Ahli ekonomi meramal, perkembangan dunia pendorong-maklumat yang kian pantas berubah ini akan menyebabkan generasi pekerja baru menemui kebuntuan dalam kemahiran kerja mereka, sekurang-kurangnya sekali dalam karier mereka. Ramai orang akan mendapati peluang pekerjaan mereka semakin tipis apabila umur semakin meningkat.

Proses globalisasi akan menimbulkan rasa kurang selamat dalam pekerjaan masing-masing. Semakin banyak peluang pekerjaan di Malaysia ditawarkan ke luar negara dimana kosnya lebih rendah; begitu juga selagi ada kekacauan ekonomi dimana-mana negara dimuka bumi ini secara tidak lansung akan karier anda di tanah air.

Kita terpaksa mencari sumber pendapatan dengan pelbagai cara untuk merendahkan risiko sendiri.


Sayangkan Keluarga Anda

Cuba tanya pada diri anda, berapakah masa yang anda kongsi bersama keluarga atau orang yang anda sayangi?

Kebanyakkan rumahtangga di Malaysia, kedua-dua ibubapa samasama bekerja di luar — meninggalkan orang tua dan anak-anak dalam jagaan orang gaji atau pusat penjagaan.

Di mana anda? Apabila anak anda dan orang tua anda memerlukan dampingan dan kasih sayang anda? Apabila anak anda semakin membesar, dan umur orang tua semakin meningkat.


Kaedah yang lebih Pintar untuk mencari Nafkah

1. Pendapatan Keumpilan
Ahli profesional dan pekerja mendagangkan masa dan usaha mereka untuk mendapatkan wang. Namun, pengumpulan kekayaan dengan cara ini memang terhad.

Individu yang paling kaya di dunia ini berjaya dengan cara pendapatan keumpilan mereka. Mereka percaya gabungan masa dan usaha sekumpulan orang akan membawa pendapatan yang jauh lebih lumayan berbanding usaha seorang diri.

2. Mencipta Sumber Pendapatan Berterusan

Para pekerja dibayar setiap jam, setiap minggu atau setiap bulan apabila mereka menawarkan perkhidmatan mereka.

Tetapi orang yang lebih pintar berjaya memperoleh pendapatan sampai ke masa hadapan hanya berdasarkan usaha yang asas. Sumber pendapatan berterusan ini dapat membekalkan bukan sahaja wang tetapi juga kebebasan masa untuk menikmatinya.


Ledakkan Hidup Berkualiti
Apakah anda ingin mengambil kesempatan daripada industri trilion-dollar yang bakal menjelma?

Generasi “baby boomers” yang semakin tua akan membawa kepada perkembangan pesat dalam industri kesihatan dan hidup berkualiti.

Ahli ekonomi dan peramal trend terkenal antarabangsa iaitu Paul Zane Pilzer memberi ramalan bahawa, “Apabila saya memandang depan ke tahun 2010, saya dapat melihat dengan jelas sebuah perniagaan triliondollar akan berkembang maju dalam industri hidup berkualiti.”

Untuk memulakan sebuah perniagaan, mereka yang pintar akan memilih suatu produk atau perkhidmatan yang bertaraf antarabangsa dan akan pesat berkembang.


Sistem Pemasaran Berangkai

Sekalipun ia dipenuhi syak-wasangka dan banyak maklumat yang salah, industri pemasaran berangkaian sudah berkembang pesat dan berjaya mengaut keuntungan lebih US$100 bilion.

Pendek kata, syarikat pemasaran berangkaian mengelakkan kos periklanan yang semakin naik dan pengagihan produk melalui saluran tradisional; sebaliknya individu yang berjaya mempromosikan produk melalui kata mulut akan diberi ganjaran yang lumayan. Ganjaran diberi kepada para pengedar bukan semata-mata kerana menjual produk, tetapi juga untuk usaha mereka menolong melatih ahli dalam pasukan masing-masing untuk berjaya bersama-sama.

Sebuah Syarikat Pemasaran Berangkaian yang baik dapat memberi orang ramai peluang perniagaan sendiri yang sah dan rezeki pendapatan yang lumayan berpandukan pendapatan keumpilan dan dengan cara pulangan pendapatan berterusan.

Berkembang Maju dalam Kurun - 21

Kita tidak dapat meramalkan apa yang akan terjadi pada kurun-21. Untuk hidup dan berkembang maju, anda perlu mempertingkatkan diri, dari seorang pekerja kepada seorang pemilik; dari dunia kekecewaan ke alam bermotivasi; dan anda perlu menjadikan segala perubahan itu pendorong hidup anda, jangan membiarkannya menjadi daya penghalang untuk anda terus maju. Andalah orang yang berkuasa terhadap hidup anda sendiri.

Karier profesional yang harus kita memilih adalah sebuah organisasi yang dapat menawarkan yang berikut :
  • Misi yang jelas dan progresif untuk memperbaiki mutu kehidupan
  • Produk atau servis yang bermutu tertinggi dalam industri berkenaan
  • Persekitaran yang menggalakkan pemberian kuasa
  • Peluang untuk berjaya berdasarkan usaha dan kecemerlangan diri
Dan akhir sekali, peluang yang memberi kesempatan kepada anda untuk berjaya berasaskan sumber dan integriti yang kukuh, yang dapat bertahan, di mana keuntungan akan diletakkan sebagai garis dasar muktamad

Andai kata anda benar-benar berminat menjadi seorang “usahawan”, dengan ikhlas saya mengesyorkan USANA. Saya percaya USANA akan dapat membimbing anda ke arah menguatkan daya pemikiran, memperbaiki kesihatan dan mempertingkatkan gaya hidup anda ke suatu tahap kecemerlangan yang hanya boleh dinikmati oleh golongan yang berjaya menjadi CEO dalam hidup mereka.


"Padahal buat selama ini, saya telah menolak semua jemputan yang dihulurkan kepada saya untuk mengambil bahagian dalam mana-mana syarikat atau produk, sehinggalah saya menemui USANA."

Pengarang judul-judul sukaramai bertaraf antarabangsa ‘Psikologi Kemenangan dan Untuk Menjadi yang Terulung’, Denis Waitley ialah anak didik dan rakan sekerja kepada gergasi dunia di alam ‘self-actualisation’.


USANA menjadi Pilihan Pengedar #1 untuk Sepuluh Tahun Berturut-turut

Dr. Myron Wentz, seorang pakar mikrobiologi dan imunologi, telah menubuhkan sebuah syarikat yang berdedikasi ‘untuk menghasilkan makanan berzat yang berkualiti tertinggi tanpa kompromi’ pada tahun 1992.

USANA Health Sciences, syarikat yang telah beliau tubuhkan ini, berjaya menjadi pilihan #1 ‘Para Pengedar’ untuk lapan tahun berturut-turut , dalam undian pembaca majalah ‘Network Marketing Today: The MLM Insider Magazine’Apakah sebabnya rakyat di seluruh dunia memilih USANA sebagai tempat untuk membangunkan

‘kekayaan sebenar’?

1. Mutu yang Tidak boleh Dipertikaikan

Produk USANA telah dirumus dan dihasilkan dengan piawaian yang jauh lebih tinggi berbanding dengan penokok zat yang lain di pasaran. Kebanyakan ahli perubatan, pakar kesihatan dan ahli sukan yang bertaraf antarabangsa menaruh kepercayaan pada USANA.


Orang ramai berbangga memperkenalkan produk USANA kepada keluarga dan rakan sahabat mereka2. Peluang Antarabangsa yang tidak Bersempadan

USANA membayar jumlah jualan anda di seluruh dunia berdasarkan pelan komisennya yang terunggul dan tidak bersempadan. Kini dengan adanya 15 pasaran yang terbuka, and yang lain pesat mengalir masuk, USANA menawarkan kombinasi peluang kejayaan bertaraf antarabangsa yang luas terbentang dan terbukti cemerlang.
Orang ramai menyanjungi tinggi potensi perkembangan USANA yang terus bertambah


3.Keluarga Global yang Penyayang


Berikutan keghairahan pengasasnya, Dr. Wentz, USANA telah banyak menghulurkan bantuan kepada kanak-kanak yang memerlukan pertolongan. Setakat ini, keluarga USANA telah menyumbang sebanyak US$2.447 juta kepada Children’s Hunger Fund sejak tahun 2001. Menerusi derma seperkini,kanakkanakmiskin di banyak kawasan dunia berjaya memperolehi makanan, kesihatan dan kasih sayang.

Orang ramai tertarik dengan dedikasi USANA yang cukup bermakna


 4. Pelan Rezeki yang Memberi Pulangan Pendapatan  Berterusan yang Sebenar

Dalam kebanyakan syarikat pemasaran berangkaian, hanya beberapa orang mereka yang bernasib baik sahaja di puncak hierarki akan mendapat ganjaran yang lumayan, mereka-mereka yang berada di hierarki bawah mendapati sukar untuk berjaya kerana syarat yang ditetapkan terlalu sukar dicapai.

Pelan rezeki USANA terkenal unik dengan transparensinya, keadilannya dan ‘keboleh-lakukannya’. Mukasurat yang seterus ini akan memberi penjelasan bagaimana ia dapat menawarkan pendapatan yang stabil dengan cara menolong lebih ramai orang untuk berjaya.

Kita faham bahawa kejayaan kita sangat bergantung kepada kejayaan mereka-mereka di peringkat lebih bawah dalam rangkaian pemasaran kita.


5. Rekod Kekuatan Kewangan yang Tidak Boleh Dipandang Rendah

Terbukti tidak banyak syarikat pemasaran berangkaian memiliki pertumbuhan yang konsisten dan kedudukan kewangan yang stabil seperti USANA.
  • Disenaraikan di NASDAQ, USANA merupakan ahli Russell 3000 Index and S&P Small Cap 600 Index
  • Syarikat ini adalah bebas-hutang dan mencatatkan kenaikan keuntungan dan jualan yang konsisten.
  • Majalah BusinessWeek melantik USANA sebagai syarikat No.3 antara “100 buah Syarikat Berkembang Paling Pesat” pada tahun 2005. Tiada mana-mana syarikat jualan langsung pernah mencapai kejayaan ini.
  • Forbes meletakkan USANA pada kedudukan No.5 dalam senarai pencapaian “200 buah Syarikat Kecilan Terbaik” 2005 in Amerika. Sekali lagi, tiada mana-mana syarikat jualan langsung pernah mencatatkan kedudukan yang lebih baik.
(Senarai kita)… menunjukkan pencapaian yang kukuh dan konsisten untuk tempoh lima tahun yang lepas dan bagi 12 bulan kebelakangan ini; ia kini sudah bersedia untuk pecutan pertumbuhan yang seterusnya.
Forbes, dalam pemilihan 200 buah Syarikat kecilan Terbaik

Orang ramai memilih USANA untuk ketenteraman hati - mereka sedia maklum syarikat ini memiliki sumber untuk memberi pendapatan pulangan berbalik yang sebenar kepada mereka.


No comments:

Post a Comment