Saturday, February 6, 2010

ESSENTIAL


Produk utama Usana Health Sciences ialah ESSENTIAL - produk nutrisi ESSENTIAL sesuai untuk diambil golongan dewasa. ESSENTIAL adalah kombinasi dari dua produk yang dikemas menjadi satu :


Menyampaikan 40 lebih kandungan khasiat yang komprehesif seperti vitamin-vitamin utama, antioksidan, mineral-mineral dan cofactor yang diperlukan untuk kesihatan terbaik bagi jangka masa panjang kepada setiap dewasa. Menggunakan ramuan yang terselamat dalam bentuk semula jadi.

  • Mengandungi kandungan penuh antioksidan komprehensif seperti "Full-body protection" daripada oksidatif tekanan, memperbaiki sistem imun, menggalakkan kesihatan kardiovaskular, memperbaikan dan menumbuh semula sel-sel yang rosak.
  • Memerangi sel-sel organisama rosak yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Mengekalkan metabolisma glukosa yang sihat dan memberi kite peluang mengelakkan penyakit kronik.
  • The Essential™ memberikan asas sistem khasiat makanan kepada USANA. Penambahan optimizer lain boleh digunakan untuk keperluan individu masing-masing.
USANA memahami pentingnya menyediakan bahan-bahan yang tepat - dalam jumlah yang benar, dalam keseimbangan yang tepat, dan dalam bentuk yang tepat. USANA mencipta Essential™ untuk memberikan mikronutrien yang diperlukan dalam kehidupan seharian.

BAHAN TEPAT

The Essential™ vitamin dan mineral, seperti yang ditakrifkan oleh pakar pemakanan adalah untuk fungsi metabolisme, tetapi ianya tidak dapat dihasilkan dari tubuh anda. Anda harus mendapatkan bahan-bahan ini daripada sumber luar supaya anda dapat nutrisi yang lengkap didalam diet anda. Pakar pemakanan juga telah menetapkan di dalam Daily Values (DV) bahawa setiap kandungan vitamin dan mineral di dalam ESSENTIAL mampu untuk mengesan penyakit di dalam tubuh anda.

USANA telah memperluaskan makna "essential" micronutrition untuk menyertakan lebih daripada DV yang patut diambil setiap hari. Kepelbagaian zat tambahan penting untuk menjaga kesihatan yang optimum. The Essential™ juga mengandungi mineral, campuran carotenoid, bioflavonoid, dan zat phytochemical serta antioksidan untuk membantu melindungi daripada radikal bebas.

JUMLAH YANG BETUL

Pakar pemakanan mecadangkan di dalam DV pengambilan nutrisi dalam jumlah minimum yang diperlukan untuk mengelakkan penyakit kekurangan. Mereka tidak memberitahu anda tentang pengambilan nutrisi yang optimum sangat diperlukan untuk meningkatkan kesihatan anda. The Essential™ diformulasikan nutrisi lebih daripada sekadar untuk mencegah penyakit defisiensi. Nutrisi dalam ESSENTIALS ditetapkan pada tahap yang optimum untuk menjaga kesihatan dan tahap tenaga, berdasarkan data saintifik terkini.

FORMULA SEIMBANG

USANA mengkaji setiap produk yang sedia secara saintifik untuk memastikan bahawa mikro yang hadir dalam rumus ESSENTIALS seimbang dan mampu untuk berinteraksi. Masih belum diketahui tentang semua interaksi yang terjadi dengan nutrisi dalam tubuh kita, tetapi USANA terus mengikuti setiap perkembangan kajian terkini untuk memastikan setiap formula USANA adalah yang terbaik.

Usana Health Sciences mematuhi denagn ketat gred-farmaseutikal Amalan Pengilang Baik (GMP). Ini bermaksud mereka bukan sahaja membeli bahan mentah gred-farmaseutikal, tapi juga mengeluarkan produk mengikut panduan ketat kualiti-farmaseutikal. Malahan Usana Health Sciences juga mematuhi panduan USP (United States Pharmacopoiea) untuk kekuatan (potency), keseragaman dan penyerapan pada semua tablet. Utuk menjamin pelanggan dan pengedar bahawa 'apa yang tetulis pada label, adalah sama seperti dalam setiap tablet'.

No comments:

Post a Comment