Saturday, February 6, 2010

Poly C™

Poly C™

KESIHATAN ASAS

Vitamin C ialah antioksidan yang diperlukan oleh sekurang-kurangnya 300 fungsi metabolik dalam badan, termasuklah pertumbuhan dan penggantian tisu, fungsi kilang adrenal, dan untuk gusi yang sihat. Ia menolong dalam pengeluaran hormon anti-stress dan interferon, sejenis protin sistem imuniti yang penting , dan diperlukan juga untuk metabolisma folik asid , tairosin, dan phenylalanine.

Kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil vitamin C boleh mengurangkan gejala penyakit asma. Ia mencegah daripada kesan merbahaya pencemaran , menolong mencegah kanser, memelihara daripada jangkitan, dan meningkatkan imuniti. Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi. Ia boleh bercantum dengan bahan toksik seperti sesetengah logam berat, dan menjadikan mereka tidak merbahaya, oleh yang demekian bahan tersebut boleh dinyahkan daripada badan. Sedangkan racun labah hitam yang bisa boleh ditawarkan dengan memberi vitamin C dalam dos yang tinggi.

Vitamin ini juga boleh mengurangkan paras "low-density lipoproteins" (LDL) atau kolestrol yang tidak baik , dan pada masa yang sama meningkatkan " high-density lipoproteins " (HDL) atau kolestrol yang baik , juga menurunkan tekanan darah tinggi dan membantu mencegah " atherosclerosis" . Ia juga sebagai keperluan dalam pembentukan collagen, vitamin C mencegah daripada pembekuan darah yang tidak normal dan lebam , boleh mengurangkan risiko katarak (cataracts), dan mencepatkan penyembuhan luka dan terbakar.

R.F. Cathcart, seorang pakar kesihatan yang meneliti kegunaan vitamin C bagi tubuh, mengatakan Vitamin C diperlukan oleh tubuh untuk membantu fungsi antioksidan tubuh dan mengalang radikal bebas. Linus Pauling, yang menerima hadiah nobel di bidang Kimia, dalam bukunya yang berjudul Vitamin C and the Common Cold, menyebutkan bahwa pengambilan vitamin C dalam dos tinggi sangat berguna meningkatkan kekebalan tubuh dan mencegah berbagai penyakit.

MENGAPA PILIH Poly C™

POLY C merupakan rumusan yang seimbang antara mineral askorbat dan aktiviti vitamin C. Dengan cara memanfaatkan askorbat yang pelbagai, USANA dapat mempengaruhi cara badan mengekalkan tahap vitamin C. Suatu kajian dalaman telah menunjukkanbahawa apabila sekiranya jumlah vitamin C yang sama diberikan, sama ada POLY C atau acid askorbik, maka POLY C akan memberikan tahap vitamin C yang lebih tinggi dalam serum darah dan tahap yang lebih tinggi itu juga dapat bertahan masa lebih lama. POLY C telah diuji di makmal dan kualitinya adalah terjamin.
 • Mengekalkan sistem imun kardiovaskular yang kuat dan sihat dan membantu dalam metabolism kekuatan otot.
 • Membekalkan 600mg perlindungan vitamin C di dalam setiap pil untuk peningkatan perlindungan antioksidan.

 KEGUNAANYA :-

 •  Untuk yang kuat merokok
 •  Untuk yang selalu TRAVEL
 •  Resdung / gatal-gatal / kulit
 •  Paru-paru berair / Bronkitis
 •  Kanser – tingkatkan system imun
 •  Untuk bengkak / memulihkan luka
 •  Membantu penyerapan zat besi
 •  Cegah sakit gusi
 •  Merawat selesema
CADANGAN PENGAMBILAN

Satu (1) tablet setiap hari. Jauhi daripada kanak-kanakNo comments:

Post a Comment