Saturday, February 6, 2010

PROCOSA II™

Procosa II™

KESIHATAN ASAS

Osteoartritis dicirikan melalui kemerosotan tisu rawan yang bertindak sebagai kusyen pelindung. Apabila tisu rawan merosot, tulang-tulang akan bergesel di antara satu sama lain. Pergeselan yang berterusan pada bahagian sendi yang terbabit akan menyebabkan berlakunya hakisan lalu menimbulkan kesakitan pada sendi. Bahagian yang sering terjejas adalah tangan dan sendi yang memikul berat seperti lutut, pinggul, jari dan tulang belakang.

Selain faktor usia, beberapa faktor lain juga perlu diambil kira. Berat badan berlebihan atau obesiti, jenis pekerjaan seseorang itu seperti ahli sukan atau mereka yang bergiat aktif dalam aktiviti fizikal juga tergolong dalam golongan yang berisiko lebih tinggi.

 
Glukosamin adalah preskripsi lazim untuk menangani masalah osteoartritis. Badan boleh menghasilkan sejumlah kecil glukosamin, iaitu molekul ringkas yang mengandungi glukosa, yang biasanya didapati dengan banyaknya pada bahagian sendi dan tisu penyambung. Kajian menunjukkan bahawa glukosamin berkesan dalam melegakan kesakitan dan keradangan akibat osteoartritis di samping membantu meningkatkan kualiti pergerakan serta memulihara rawan.

 
Banyak kajian telah menyelidik potensi penggunaan glukosamin sulfat dalam menangani permasalahan osteoartritis. Ini termasuklah memulihkan fungsi dan melegakan simptom osteoartritis. Kajian juga memperlihatkan bahawa pengambilan glukosamin membantu melewatkan kemerosotan yang lebih serius. Kini banyak bukti yang menyokong penggunaan glukosamin sulfat. Dos sebanyak 1,500 miligram yang diambil secara oral setiap hari didapati memberi kesan yang ketara dalam mengurangkan tahap masalah osteoartritis dan melegakan simptom-simptom yang dialami.

MENGAPA MEMILIH PROCOSA II™
  • PROCOSA II ™ merupakan formula bertindak segera bagi USANA untuk kesihatan sendi.
  • PROCOSA II™ telah diuji di makmal dan memenuhi spesifikasi USP untuk potensi, keseragaman dan penyepaian di mana perlu.
  • PROCOSA II™ dibentuk untuk pemeliharaan kesihatan sendi yang optimum dan mobiliti sendi sepenuh.
  • PROCOSA II™ membekalkan kemujaraban yang tinggi untuk mengalakkan kesihatan optima sendi.
KEGUNAANNYA:-

  • Mengandungi reaksi pantas ekstrak kunyit, meningkatkan metabolisme sendi dan mengurangkan kesakitan sendi.
  • Menggalakkan kesihatan rawan dan kolegen, membantu dalam pelinciran sendi, dan menggalakkan produksi kalogen dan proteologi.
CADANGAN PENGAMBILAN

Memakan satu (1) tablet tiga (3) kali sehari, lebih baik bersama hidangan. Jauhi dari kanak-kanak.


 

 

 

 

No comments:

Post a Comment